Ceny mesta za rok 2010 udelili dvom osobnostiam a jednému kolektívu

08.06.2011 Prešov

Prešov 8. júna (TASR) - Prešovská radnica zorganizovala počas dnešného popoludnia slávnostný akt odovzdávania cien mesta Prešov za rok 2010. V priestoroch historickej budovy PKO Čierny Orol si tak uctila prácu dvoch jednotlivcov a jedného kolektívu.
\"Cena mesta Prešov je verejným ocenením, ktoré udeľuje Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Prešove jednotlivcom, kolektívom alebo inštitúciám za vynikajúce tvorivé činy a dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta Prešov vo vymedzených oblastiach činností,\" informovala TASR hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Gazdová.
Na magistrát došli v stanovenom termíne návrhy na 18 laureátov ceny mesta Prešov, z toho išlo v 14 prípadoch o jednotlivcov a v štyroch o kolektívy. Komisia, ktorá sa zaoberala výberom, nakoniec odporučila MsZ schváliť udelenie ocenení Eve Turákovej, Jaroslavovi Rešovskému a Okresnému riaditeľstvu Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Prešove.
Pedagogička Eva Turáková získala ocenenie za pomoc postihnutým deťom a ich rodinám. Samospráva vyzdvihla i jej podiel na založení školského zariadenia, ktoré sa v Prešove už niekoľko rokov venuje práci s deťmi trpiacimi autizmom.
Cenu mesta Prešov za rok 2010 zároveň udelili in memoriam akademickému maliarovi a reštaurátorovi Jaroslavovi Rešovskému za jeho celoživotné dielo. OR HaZZ získalo ocenenie pre jeho zásluhy pri vykonávaní záchranných prác pri haváriách, živelných pohromách, požiaroch a iných mimoriadnych udalostiach.
 

Vyberte región

mark